Život u učeničkom domu može biti radostan

Da život u učeničkom domu može biti radostan, kreativan i zabavan, najbolje dokazuju kadrovi iz video spota Učeničkog doma Paola di Rosa u Dubrovniku.

I sam Pharell Williams sigurno bi se oduševio ovim video uratkom na njegov planetarno popularni hit, koji prikazuje život u učeničkom domu Paola di Rosa, smještenom u prekrasnom kompleksu samostana časnih sestara Službenica milosrđa, koje u Dubrovniku aktivno djeluju već više od 150 godina.

Ovaj dom smo izgradili 2010., znači ovdje smo već petu godinu. Djevojke imaju puno raznih aktivnosti u svoje slobodno vrijeme. Organizirane su im brojne sportske i kulturne aktivnosti, kako bi kvalitetno iskoristile slobodno vrijeme, objašnjava časna sestra Meri Muše, ravnateljica Učeničkog doma Paola di Rosa, Dubrovnik.

Rasplesanu  video priču o životu u domu s kojom su pobijedile na filmskoj reviji mladih u Karlovcu, sa srednjoškolkama režirala je  voditeljica medijske sekcije, časna sestra Ružica Dodig, njihova omiljena mentorica.

Obzirom da sam u Dubrovniku od prošle godine, bila sam najprije odgajateljica, i kako sam završila  nove tehnologije u umjetnosti, moje sestre su uvidjele potrebu drugačijeg rada s mladima. Kako su mladi danas sve više u medijima, odlučili smo  početi medijsku radionicu. I tada još nisam znala što ću i kako s njima raditi i kakav će odaziv biti. Drugu godinu smo počeli ozbiljnije raditi, napravili smo mali igrani film, kako bi djevojke naučile kako se snima film. Od početka rada, pretprodukcije, produkcije, da one vide kakav je proces snimanja. Stvorila se lijepa klima i uživali smo u tome što smo radili, priča sestra Ružica.

Predanost, svestranost ali i vedar duh i posebnost njihove  sestre Ružice, baš kao i svih ostalih vrijednih redovnica sestara Ančela, u kombinaciji sa talentom i kreativnošću mladih djevojaka, na što ih upravo one dodatno potiču, odašilju svijetu najljepšu poruku: Paola di Rossa is happy. Budite i vi.