Rasplesani Zadar

Ples ne poznaje granice što znaju i najmađi. U Zadru već desetljećima postoje mnoge škole u kojima se njeguje umjetnost pokreta, a ekipa Dobrog jutra posjetila je jednu i zabilježila kako plešu najmlađu. Tko zna možda smo među njima našli novu Isadoru Duncan ili legendarnu Splićanku Anu Roje.

Zemlja snova za zadarske mališane nalazi se u plesnoj dvorani: Na vrhovima prstiju baš ovdje započinju svoje prve plesne korake. Već i petogodišnjaci predano vježbaju. Većina djevojčica sanja da će biti balerine kad porastu, ali među njima odlično se snašao i jedan petogodišnjak. Ništa mu nije teško.

Rasadnik plesnih talenata postoji petnaest godina, a što su naučili kao pokazat će na 4. Međunarodnom festivalu plesa, koji se održava u sjećanje na Nives Šimatović Predovan poznate zadarske plesne pedagoginje i koreografkinje. Festival se službeno otvara danas u 19 sati u Kazalištu lutaka Zadar. Osim Zadranki pleše i 260 plesača svih žanrova i uzrasta. Kod plesa svi se savršeno razumiju bez puno govora.

U Zadar dolaze plesni prijatelji koje su Zadranke upoznale na raznim natjecanjima i plesnim festivalima. Dolaze plesači iz Požege, iz Zagreba, Splićani, Šibenčani i umjetničke škole iz Slovenije. Gomila plesača pretvoriti će tako grad u rasplesano mjesto. Svako će pronaći ono što ga zanima.

Život na vrhovima prstiju njima je sve. Nema razloga da im se ne priključite. Ako ste u prilici, svratite barem nakratko i osjetite dio plesne čarolije.