Međunarodne izložbe mačaka u Zagrebu

Više od 160 mačaka, 20-ak različitih pasmina, predstavit će ovaj vikend u Zagrebu stotinjak domaćih i stranih izlagača iz nekoliko europskih država i Južne Amerike, najavio je Savez felinoloških društava Hrvatske, organizator izložbi. Izložba u Westgate Shopping Cityju danas će biti otvorena od 12 do 21 sat, a sutra od 10 do 18 sati.

Najatraktivniji dio programa oba dana bit će Best in Show, odnosno proglašenje najljepših mačaka izložbe.

Večeras u 18 sati održat će se tradicionalno proglašenje TOP 10 hrvatskih uzgajivača mačaka za 2014. godinu, i to po 10 najuspješnijih u kategoriji odraslih, mačića, kastrata te uzgajivačnica.

Tajnica Saveza felinoloških društava Hrvatske Amelija Leopoldović najavila je da tri mačke dolaze čak iz Argentine, a po prvi puta prijavljeni su izlagači iz Belgije i Makedonije, što je, kako je istaknula, veliko priznanje Savezu, ali i Hrvatskoj.

Od pasmina na izložbama sudjelovat će Bengalska mačka, Britanska kratkodlaka mačka, Kartuzijska mačka, Cornish rex, Maine coon, Norveška šumska mačka, Orijentalna mačka, Perzijska mačka, Ragdoll, Sveta Birma, Sijamska mačka, Sibirska mačka te u nas rijetka, Neva masquerada.