Australski dan u zagrebačkome ZOO-u

U zagrebačkome Zoološkom vrtu danas se obilježava Australski dan. Najmanji kontinent na svijetu posjetiteljima će biti dočaran kroz prirodu, kulturu, gastronomiju i sport. Program će trajati od 11 do 17 sati. Australskom danu prisustvovati će veleposlanica Australije Susan Cox.

Najmlađi posjetitelji željni učenja na zabavan način moći će na blagajni ZOO-a preuzeti putovnicu u koju će skupljati pečate, potvrde da su sudjelovali u raznovrsnim edukativnim sadržajima. Za najmlađe posjetitelje osmišljen je i poligon na kojem će iskušati svoju brzinu i spretnost, a oni koji posebno vole more, moći će upoznati najčešće stanovnike Velikoga koraljnog grebena.

Posebno zanimljivo bit će upoznavanje s australskim životinjama. U Maksimiru, među ostalima, žive crvenovrati valabi, emu, kokošasta guska, četkastorepi penjaš i dijamantni piton.

Ljubitelji slastica u Matildinoj kuhinji moći se kušati izvorne australske slastice. Na likovnoj radionici izrađivat će se suveniri s australskim motivima, a mali ekonomisti moći će razgledati zanimljive motive s australskih kovanica i novčanica, pri čemu će naučiti da je australski novac zapravo izrađen od plastike, a ne od papira.

Australija Docs naziv je filmskog programa u sklopu kojeg će se na katu paviljona Insektarija prikazivati australski kratki dokumentarni filmovi.