Zaigrajte hokej na travi

Hokej na travi je, kažu, gentlmenski sport. U svijetu poznat, a kod nas još daleko od popularnog sporta. Trenutačno imamo tek 10 klubova, od kojih su 3 u Krapinsko-zagorskoj županiji, a ostalih 7 u gradu Zagrebu i Zagrebačkoj županiji. Što je itekako premalo uzmemo li u obzir da se hokej na travi u Hrvatskoj počeo igrati prije 100-tinjak godina. 

Upoznat ćemo vas s osnovnim pravilima. Hokejska palica je naš hokejski rekvizit, ima jednu zaobljenu stranu, jednu ravnu i samo s ravnom stranom se smije igrati. Držanje palice, bez obzira bili ljevak ili dešnjak, je na isti način - lijeva ruka ide na vrh palice, a desna ruka u sredinu palice, objašnjava trener Goran Jamičić.

Igranje je dopušteno samo palicom, a svaki doticaj loptice s tijelom je zabranjen. U ekipi je 10 igrača plus golman. Igra se na umjetnoj travi površine 100x50 m na dva velika gola u dva poluvremena. Najčešće ozljede su modrice. Prije negoli se upustite u ovakvu sportsku avanturu poželjno je biti u dobroj kondiciji. No, prema riječima trenera Jamičića u pitanju je jedan od najljepših sportova.

Hokej na travi je jedan od najljepših sportova koji postoje, zahtjeva kordinaciju, brzinu, posjeduje atraktivnost, taktično nadmudrivanje, na otvorenom je, može se igrat i u zimskim mjesecima u dvorani, ali ovako u prekrsanom okolišu zaista je užitak biti na terenu i igrati hokej na travi, naglasio je za kraj.