Djeca za djecu

Humanitarna akcija HRT-a Uz nas niste sami ovoga puta podržava akciju Saveza društava Naša djeca Hrvatske Za osmijeh djeteta u bolnici, kojom se želi podići svijest o važnosti humanizacije bolničkog liječenja djece.  Akcija završava u petak, na sam rođendan HRT-a posebnom emisijom na 1. programu HTV-a u 20 sati za vrijeme koje će se skupljat novac za nabavku sklopivih kreveta da bi roditelji mogli boraviti s djecom u bolnici tijekom liječenja.

U emisiji će se brojne poznate osobe iz javnog života Hrvatske javljati na humanitarni broj telefona 060 9005 (6,25 kn po pozivu, PDV uključen), stručnjaci, liječnici i volonteri pričat će o svojim iskustvima, sudjelovat će i djeca crtajući i gradeći od kockica idealnu bolnicu a u glazbenom programu nastupit će stare, ali i nove glazbene zvijezde.

Tijekom humanitarnog tjedna predstavljamo vam roditelje, udruge i bolničko osoblje koje pokušava svojim malim pacijentima omogućiti što lagodniji boravak u bolnici.

Ekipa emisije Dobro jutro, Hrvatska pripremila je reportažu o učenicima Osnovne škole Lijepa naša iz Tuhlja koji su posljednja dva mjeseca skupljali igračke i školska pomagala za djecu koja borave u bolnici za rehabilitaciju u Krapinskim toplicama te djecu koja idu u školu pri toj bolnici. Osim prikupljenih igračaka, djeci su darovali i predstavu.

Osnovna škola pri bolnici u Krapinskim toplicama otvorena je za djecu s teškoćama u razvoju Krapinsko-zagorske županije. Na nastavu dolaze i školarci koji borave na Dječjem odjelu Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju. Darovima su se razveselili a s gostima iz Tuhlja odmah su se sprijateljili.