Rijeka: Počeo petodnevni Kvarnerfest

U Rijeci je počeo petodnevni Kvarnerfest pod motom "doživi, osjeti, kušaj i zabavi se". Riječ je o novoj riječkoj manifestaciji osmišljenoj je po uzoru na sve veće gradove u Europi i regiji. Na manifestaciji će biti predstavljeno ono najbolje iz raznih dijelova Hrvatske.

Kvarnerfest na jednom mjestu predstavlja najbolja jela, suvenire, običaje i manifestacije cijelog Kvarnera, te najbolje ugostitelje i proizvođače hrvatskih autohtonih proizvoda.

Otvorenje je počelo predstavljanjem Rijeke i originalne riječke torte koja je razgrabljena u tren oka. Kvarnerfest popularizira i ponudu Gorskoga kotara, kvarnerskih otoka, ali i Slavonije.

Raznovrstan program jamči bogatstvo raznolikosti zabavne i gastronomske ponude kakve do sada nije bilo na jednom mjestu u ovom dijelu Hrvatske, kažu organizatori.

Na Delti je "niknula" Ulica vina, sira i maslina, te Ulica gastro kuća sa po četiri različite ugostiteljske ponude. Svake večeri bit će održana i po dva koncerta, za publiku svih glazbenih profila i uzrasta.