4. Festival putnika

Jučer je u Šibeniku uspješno završio 4. Festival putnika. Kao i do sada privukao je mnoge domaće bjelosvjetske putopisce i pustolove, koji su pred publikom na Festivalu podijelili svoja nezaboravna iskustva prikupljena na egzotičnim putovanjima diljem svijeta. A najbolji od njih ovjenčani su i nagradom Dijana Klarić.

Nagrada je ustanovljena prošle godine u spomen na prerano preminulu putnicu, Šibenčanku Dijanu Klarić. Nagrade se dodjeljuju u pet kategorija - za putnika godine, za projekt godine, za najbolji putopis, fotografiju i film, ističe Nikola Baraka, organizator Festivala putnika u Šibeniku
 
Nagrada za putnika godine ostaje u Šibeniku. Dobio ju je Goran Subašić poznatiji kao Veliki Gogo, koji je pregazio 6 kontinenata. Niskobudžetnim putovanjima dobiva, kaže, visoke vrijednosti. Svaki put kad se vratim, vratim se duhovno bogatiji. Prvih desetak dana sam donekle prazan, imam svojevrsni PTSP,  ali nakon toga sam prilično sretan što sam sve to prošao.

U četiri dana na Festivalu putnika publika se educirala o tome zašto je važno putovati. A svoje putešestvije predstavili su i najpoznatiji hrvatski pustolovi. Stipe Božić govorio je o svom pohodu od Arktika do Antarktika na skijama, dok je putopisac Davor Rostuhar goviro o tome kako je živjeti U zemlji zmaja.

Svi nemirni dusi festivala, opet će dalje...  Jer kad jednom spakiraš "kofere" - gotovo je! A dogodine opet u Šibenik, na još jedan Festival putnika.