Humanitarni koncert za Klub roditelja nedonoščadi 'Palčići'

Svjetska operna zvijezda bas Vladimir Miller održao je humanitarni koncert za Klub roditelja nedonoščadi Palčići u velikoj dvorani muzeja Mimara.

Vladimir Miller
pjevač je basso profondo (duboki bas), a odlikuje ga jedinstven timbar osobito pri izvođenju niskih tonova sve do G1 i F1. Prvak je Petrogradske državne akademske kapele, rođen u Sibiru 1964., a diplomirao je na Petrogradskoj državnoj glazbenoj akademiji. On je jedini basso profondo koji uz operu, kantate, oratorije, izvodi cjelovit i bogat solo program, a posebnu pažnju na svojim koncertima od Austrije, Belgije pa sve do SAD-a i Vatikana posvećuje klasičnim ruskim romancama (Balakirev, Borodin, Glinka, Lyapunov, Mussorgsky, Rachmaninoff, Rimsky-Korsakov, Taneev, Tchaikovsky itd.) te kantatama i oratorijima Bacha, Brucknera, Gretchaninova, Knaifela, Maximovitcha, Miniotasa, Mozarta, Pärta, Pendereckija, Schütza, Stravinskog, Tavenera.

Pjevao je kombinaciju romanci i ruskih narodnih pjesama - čeznutljivih, snažnih, tragičnih, sjetnih, a ipak vedrih.

Jutros je uživo u emisiji Dobro jutro, Hrvatska zapjevao je Oči čornije, a više o Udruzi i njihovim aktivnostima govorili su Željka Vučko i pedijatar Milivoj Jovančević.