Osmijeh ništa ne košta a vrijedi neprocijenjivo

Humanitarna akcija HRT-a Uz nas niste sami ovoga puta podržava akciju Saveza društava Naša djeca Hrvatske Za osmijeh djeteta u bolnici, kojom se želi podići svijest o važnosti humanizacije bolničkog liječenja djece.  Akcija završava u petak, na sam rođendan HRT-a posebnom emisijom na 1. programu HTV-a u 20 sati za vrijeme koje će se skupljat novac za nabavku sklopivih kreveta da bi roditelji mogli boraviti s djecom u bolnici tijekom liječenja.

U emisiji će se brojne poznate osobe iz javnog života Hrvatske javljati na humanitarni broj telefona 060 9005 (6,25 kn po pozivu, PDV uključen), stručnjaci, liječnici i volonteri pričat će o svojim iskustvima, sudjelovat će i djeca crtajući i gradeći od kockica idealnu bolnicu a u glazbenom programu nastupit će stare, ali i nove glazbene zvijezde.

Tijekom humanitarnog tjedna predstavljamo vam roditelje, udruge i bolničko osoblje koje pokušava svojim malim pacijentima omogućiti što lagodniji boravak u bolnici.

Ekipa emisije Dobro jutro Hrvatska pripremila je reportažu o malim čitačima koji čitaju još manjim pacijentima na Dječjem su odjelu Opće bolnice Dr. Tomislav Bardek u Koprivnici. U pitanju je projekt udruge Naša djeca u Koprivnici.

Prvi dolazak malih čitača iz Osnovne škole u Đelekovcu nadomak Koprivnice još manjim pacijentima bio je s početka nastavne godine. Svidjelo im se toliko da sad dolaze svakoga utorka. I čitaju. Jer ima li ljepše nego utonuti  u svijet neke lijepe dječje bajke. Osim čitanja u bolnici u Koprivnici mali prijatelji igraju i različite društvene igre. Veselju nema kraja. Jer osmjeh ništa ne košta a vrijedi neprocijenjivo.