'Uz nas niste sami'

Humanitarna akcija HRT-a Uz nas niste sami ovoga puta podržava akciju Saveza društava Naša djeca Hrvatske Za osmijeh djeteta u bolnici, kojom se želi podići svijest o važnosti humanizacije bolničkog liječenja djece.  Akcija završava u petak, na sam rođendan HRT-a posebnom emisijom na 1. programu HTV-a u 20 sati za vrijeme koje će se skupljat novac za nabavku sklopivih kreveta da bi roditelji mogli boraviti s djecom u bolnici tijekom liječenja.

U emisiji će se brojne poznate osobe iz javnog života Hrvatske javljati na humanitarni broj telefona 060 9005 (6,25 kn po pozivu, PDV uključen), stručnjaci, liječnici i volonteri pričat će o svojim iskustvima, sudjelovat će i djeca crtajući i gradeći od kockica idealnu bolnicu a u glazbenom programu nastupit će stare, ali i nove glazbene zvijezde.

Tijekom humanitarnog tjedna predstavljamo vam roditelje, udruge i bolničko osoblje koje pokušava svojim malim pacijentima omogućiti što lagodniji boravak u bolnici.

Ekipa emisije Dobro jutro Hrvatska pripremila je reportažu o medicinskoj sestri Vesni Bušac koja radi na dječjem odjelu Šibenske opće bolnice. Ova magistra sestrinstva potpisuje diplomski rad na temu 'Stavovi roditelja prema bolnicama prijateljima djece'. Istraživanje je trajalo 3 mjeseca na uzorku od 190 osoba.