Maja i Senka – veterinarke, prijateljice, putnice

Maja Pejčić i Senka Žarković, dvije veterinarke  u svojoj karijeri svjetskih putnica obišle, što zajedno što svaka, 65 država svijeta. O tome kako im je bilo govorile su u emisiji 'Dobro jutro, Hrvatska'.

Na zadnjem putovanju proputovale su Oman, Abu Dhabi, Dubai i Jemen, za što im je trebalo dva i pol tjedan.

Maja je svjetska putnica koja je proputovala Aziju, Bliski istok, obje Amerike.  Od roditelja je naučila da su putovanja odmor, ali i  novi vidici, novi pogledi na život. Kroz njih vidimo koliko smo mali i koliko je sve oko nas veliko i lijepo, putovanja su prekrasan način da se i duša i tijelo odmore.

Oman je prava mješavina stare i nove Arabije. Prvo mjesto za nekoga tko nikad nije bio u Arabiji koje treba vidjeti. Vrlo čist, razvijen i bogat, ima i tradicionalnu gradnju i odjeću. U njemu se osjeti arapska mirnoća, pustinja, vrućina, lagani ritam.

Jemen je puno prljaviji. Spoj mora i pustinje i gora, kamena pustinja, nama bliži. U Jemenu su provele tjedan dana. U Dubaiju su bile za doček Nove godine, u vrijeme najvećeg vatrometa na svijetu.

Nakon uspješnog putovanja po Bliskom Istoku ovog ljeta Maja i Senka spremaju se transsibirskom od Moskve do Kamčatka. Sretno im bilo.