9. 'Strojarski izazov!' u Slavonskom Brodu

Gospodarstvo je napokon živnulo, a s njime i nada u brže zapošljavanje mladih. Da su tehnička zanimanja dobar izbor primjerom pokazuju slavonskobrodski Strojarski fakultet i tvrtka Bilfinger Đuro Đaković Montaža. Osmogodišnja suradnja rezultirala je zapošljavanjem 70-ak inženjera strojarstva.

'S faksa na posao!' Igor i Andrija taj su plan i ostvarili. Igor Ereiz zaposlio se odmah po završetku prvog stupnja strojarstva. Studij nastavlja uz rad. Dok je Andrija Akalović nakon sedmogodišnjeg staža i napredovao do voditelja proizvodnje.

'Strojarski izazov!' u Slavonskom Brodu promoviraju zajedno već devetu godinu studenti, profesori i poslodavci. Uistinu povezuju obrazovanje i gospodarstvo. Rezultat stalnog kontakt proizvodnje i fakulteta je taj da studenti dolaze bolje pripremljeni za one poslove koji se sada traže na tržištu, ističe prednosti suradnje Drago Čugura, direktor Bilfinger ĐĐ Montaže. Posljednjih godina zaposlili 70-ak inženjera strojarstva sa slavonskobrodskog Strojarskog fakulteta. Naši studenti relativno lako pronalaze zaposlenje… u kratkim rokovima u našem gradu zahvaljujući prije svega tvrtkama u krugu tvornice Đuro Đaković, govori Ivan Samardžić, dekan Strojarskog fakulteta u Slavonskom Brodu.

Iako, i zahvaljujući Strojarskom izazovu, imaju dobre polazne pozicije za zaposlenje, studenti su svjesni situacije i ne grade kule u zraku, no ipak znaju da oni sa znanjem bolje prolaze. S takvim razmišljanjem i gospodarstvu se bolje piše. Da bi ga se izvuklo iz gliba tehnička su znanja itekako važna pa je studij strojarstva uistinu dobar izbor.