Šum - finalisti HR demo kluba

Cilj HR demo kluba je otkriti mlade darovite glazbenike i dati im prigodu za afirmaciju u izravnim živim koncertnim nastupima na Drugom programu Hrvatskog radija i u koncertnim prostorima u Zagrebu. U emisiji Dobro jutro, Hrvatska nastupima uživo predstavljaju se finalisti ovogodišnjeg ciklusa.

Tko će pobijediti znat će se 13. svibnja nakon odmjeravanja snaga u velikom pogonu Tvornice, uz izravan prijenos na drugom programu radija i televizije.

Riječka grupa Šum su jedni od osam finalista 4. sezone Hr demo kluba, projekta HRT-a u kojoj se promoviraju mlade demo snage hrvatske glazbene scene.

Šum nastaje krajem 2012. te podsjeća na ostale priče u kojima prijateljstvo i ljubav prema glazbi igraju glavnu ulogu. Ipak spoj je četvorice ljudi podosta različitih temperamenata. Za sad smo svirali isključivo po Rijeci te iza sebe imamo jedan EP s četri pjesme, a uskoro će se snimiti drugi s 5 novih pjesama i jednim video spotom. Žanrsvki ih određuje pop rock, alternative i ambient izričaj. Nastupaju su sastavu Erik Benas (bubnjevi), Matija Frančula (bas), Denis Protega (gitara) i Marko Smoljan (vokal i tekstovi).