Tereza Forkades na tribini Filozofskog fakulteta u Rijeci

Sestra Tereza Forkades iz Barcelone, koja je prošle godine sudjelovala na Festivalu alternativne ljevice u Šibeniku i uzburkala crkvenu javnost svojim stajalištima o pobačaju, eutanaziji i homoseksualnim vezama, ponovno dolazi u Hrvatsku.

Danas će biti gošća na tribini Filozofskog fakulteta u Rijeci "Religija i javnost", a za njezino je predavanje veliko zanimanje. U sklopu niza rasprava o religiji i javnosti, Forcades će održati predavanje o socijalnoj pravednosti i kršćanstvu u Europi danas. Njezino će se predavanje održati u Art-kinu Croatia, a iako je ulaz slobodan, zbog velikog interesa javnosti potrebno je do 16 sati preuzeti ulaznicu na blagajni kina.

Forcades je poznata po propitivanju kršćanstva, kritici kapitalizma i zalaganju za pravo na otcjepljenje Katalonije, kao i po svojim feminističkim stavovima. Također se zalaže za pravo žena na zaređivanje za svećenice, za dekriminalizaciju pobačaja ako fetus nije zdrav, za prihvaćanje kontracepcije i homoseksualne ljubavi te razdvajanje crkve i države.