Na festivalu malih scena najbolja predstava "Aleksandra Zec"

Nagrada stručnog žirija za najbolju predstavu 22. međunarodnog festivala malih scena u Rijeci dodijeljena je predstavi "Aleksandra Zec" u izvedbi HKD Teatra iz Rijeke. Redatelj predstave Oliver Frljić nagrađen je za najbolju režiju.

Nagradu za najbolju mušku ulogu dijele Horatiu Malaele, za ulogu u predstavi "Instrukcija" u izvedbi Nacionalnog kazališta I.L. Caragiale iz Bukurešta, te Nebojša Glogovac, za ulogu u predstavi "Razbijeni vrč" u izvedbi Jugoslovenskog dramskog pozorišta iz Beograda.

Nagradu za najbolju žensku ulogu dijele Nataša Dorčić, za ulogu u predstavi "Mobitel", koju izvodi ansambl Kazališta "Moruzgva" iz Zagreba, te Elena Đokić, za ulogu u predstavi "Kazimir i Karolina" u izvedbi Ateljea 212 iz Beograda.

Nagradu za najbolje mlade glumce dijele Jovana Gavrilović, za ulogu u predstavi "Razbijeni vrč" i Dado Ćorić, za ulogu u "Mobitelu", dok nagradu za najbolju epizodnu ulogu dijele Katarina Žutić, za ulogu u predstavi "Kazimir i Karolina", i Ljubomir Bandović, za ulogu u "Razbijenom vrču".

Za najbolju dramaturšku adaptaciju nagrađena je Dora Vicenikova, za "Buržoaziju" praškog kazališta Na Balustradi, a za najbolju scenografiju Marko Japelj, za "Heddu Gabler" SNG Drame iz Maribora.

Članovi stručnog žirija bili su kazališna redateljica Tatjana Mandić Rigonat, dramska glumica Sandra Lončarić Tankosić i kazališni redatelj Robert Raponja.

Publika je s najvišom prosječnom ocjenom 4,65 nagradila predstavu "Instrukcija" u izvedbi Nacionalnog kazališta I.L. Caragiale iz Bukurešta.

Nagrada Novog lista dodijeljena je Nataši Matjašec Rošker, za ulogu u predstavi "Hedda Gabler".

Tijekom 22. međunarodnog festivala malih scena u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku prikazano je osam predstava iz Hrvatske, Srbije, Češke, Rumunjske i Slovenije.

Izbornik festivala bio je Bojan Munjin, a umjetnički direktor Nenad Šegvić. Članovi stručnog žirija bili su kazališna redateljica Tatjana Mandić Rigonat, dramska glumica Sandra Lončarić Tankosić i kazališni redatelj Robert Raponja.