Mia Pećina osvojila svoju četvrtu Emmy nagradu

Produkcijski tim američke televizijske kuće NBC, u kojem je i jedina Hrvatica Mia Pećina, osvojio je prestižnu američku televizijsku nagradu Emmy. Kao dio Outstanding Technical Team-a za Olimpijadu u Sočiju Zagrepčanka Mia pokazala je izniman talent koji joj je osigurao četvrtu prestižnu nagradu Emmy.

Presretna sam zbog nagrade. Biti dio pobjedničkog tima sjajan je osjećaj ali i obveza da nastavim s profesionalnim poslovanjem i dalje. Sochi će mi zauvijek ostati u stvarno lijepom sjećanu, a sada se još i više radujem Olimpijskim igrama u Riu, izjavila je Pećina. 

Mia je ostala zapažena i po suradnji s proslavljenim američkim redateljem i direktorom sportskog programa CBS-a hrvatskog porijekla Peterom Radovichem, dobitnikom više od 25 Emmya. U toj suradnji za dokumentarni film "Game of Honor" osvojila je čak tri nagrade Emmy, a producirala je i televizijski serijal "Barakude", o našim zlatnim vaterpolistima.
Producentica Pećina trenutno radi na pred-produkciji prvog regionalnog sportskog TV reality showa "Fight of Nations" čiji se početak očekuje u 2016. godini. Projekt radi u suradnji s američkim redateljem hrvatskog porijekla Marinom Skifićem koji je stvorio reality show "Ultimate Fighter" na televiziji NBC, trenutačno jedan od vodećih reality projekata u Americi.