Znate li što je street inliner?

Upućeni u freestyle rolanje dobro znaju za braću Hadžiomerspahić. Tin i Sanjin najbolji su inline rideri u Hrvatskoj, ali i jedni od najboljih u Europi. S Tinom se u skejterskom parku na Jarunu našla novinarka Dobrog jutra Tomislava Gudelj te pokušala doznati tajne njegovog uspjeha.

U aggressive inline rolanje Tin se zaljubio još kao dijete. Prve role roditelji su mu kupili kada je imao 6 godina. I od tada vozi po ulicama, po stubama, s društvom je izrađivao male skakaonice te malo pomalo stigao do toga što je danas – trostruki prvak Pannonian Challenga, a  2010. bio je svrstan u top 25 vozača svijeta.

Uz posebne role (koje za razliku od standardnih, s 4 kotača, imaju samo dva i po sredini mjesto za tzv. gradanje) za uspješno izvođenje zahtjevnih trikova potrebna je i dobra fizička priprema kao i psihički trening. U tome mu pomaže kendama, tradicionalna japanska igra vještine i koordinacije. I za svladavanje kendame i za freestyle rolanje potrebno je usmjeriti misli i biti fokusiran na ono što se radi, jer kada pada koncentracija pada i igrač i/ili loptica. Pad je sastavni dio rolanja, kaže Tin, toga moraš biti svjestan, ali i biti spreman dići se nakon pada i nastaviti sve dok ne uspiješ napraviti određenu figuru.

Koliko je zaista uporan i borben govori  činjenica da, za razliku od većine natjecatelja iz drugih zemalja, Tin godišnje mora pauzirati nekoliko zimskih mjeseci jer je zatvoreni tip skejterskog parka - ZATVOREN!  S bratom Sanjinom koji mu je najveća konkurencija u Hrvatskoj, ali i potpora, planira dogodine pokrenuti školu rolanja u Zagrebu. Dok se to ne dogodi svi su dobrodošli u skejterski park na zagrebački Jarun, gdje Tin trenira svako poslijepodne i uvijek je raspoložen pokazati ili naučiti znatiželjnike poneki trik.