Mogu li ljubav i posao zajedno

Mjesto Peteranec nadomak Koprivnice u Podravini poznato je po dugoj konjičkoj tradiciji. U mjestu imaju čak tri konjička kluba. A ljubav (i) prema konjima dovela je Sanju u Podravinu.

I u vremenima kada je u Podravini bilo malo konja, te su životinje uvijek bili stanovnici imanja obitelji Kavur u Peterancu. Otac je prenio ljubav na sina koji sada nastavlja pola stoljeća dugu konjičku tradiciju. I ne samo on, već i svi članovi triju konjičkih klubova koliko ih u tom malom mjestu nadomak Koprivnice trenutno ima.

Otkako pamti, i Maja Ivačić voli konje i divi im se. No hrabrosti da sjedne u sedlo smogla je tek prije tri godine i od tada redovito dolazi Kavurima, položila jahački ispit i dobila licenciju. Dokument je to koji daje do znanja da ste osposobljeni za upravljanje konjem. Vrijedi u cijeloj Europi, pa ako se nađete u bilo kojoj zemlji koja je članica svjetske konjičke organizacije, možete jahati konja s dokazom da ste osposobljeni za to.

Iz ljubavi prema konjima rodila se i ljubav života vlasnika ergele. Tomislav i Sanja Kavur upoznali su se na ljetovanju, a je ona uspješnu karijeru u rodnoj Njemačkoj zamijenila brigom o konjima. Uspješno su spojili ljubav i hobi u posao. Gostoljubivost Kavurovih u Peteranec privlači mnoge jahače pa niti posla ne manjka.