Otvorena zvučna knjižnica 'Čujem, vjerujem, vidim'

U prostoru Zaklade 'Čujem, vjerujem, vidim' u Zagrebu jučer je službeno otvorena zvučna knjižnica 'Čujem, vjerujem, vidim' namijenjena slijepim i slabovidnim korisnicima te drugim osobama koje iz bilo kojeg razloga ne mogu čitati standardni (crni) tisak.

Još 15. listopada prošle godine, Zaklada je po prvi put predstavila projekt osnivanja specijalne knjižnice za slijepe i slabovidne osobe.

Knjižnica Čujem, vjerujem, vidim osnovana je s ciljem pružanja knjižničnih usluga slijepim i slabovidnim  osobama, osobama s oštećenjem vida i perceptivnim poteškoćama te onima koji zbog invaliditeta nisu u stanju držati knjigu ili rukovati njome, ili fokusirati, ili pomicati oči u mjeri u kojoj bi se omogućilo čitanje (osobe s disleksijom, ADHD-om, tjelesnim invaliditetom itd). 

Kontinuirano pružanje knjižničnih usluga, posuđivanje i dostava knjižne građe na kućne adrese omogućit će spomenutim osobama kvalitetniji ulazak u svijet obrazovanja, kulture, istraživanja i informacija – na način kakav bi imala osoba koja nema oštećenje vida.