Bjuz - finalisti HR demo kluba

Cilj HR demo kluba je otkriti mlade darovite glazbenike i dati im prigodu za afirmaciju u izravnim živim koncertnim nastupima na Drugom programu Hrvatskog radija i u koncertnim prostorima u Zagrebu. U emisiji Dobro jutro, Hrvatska nastupima uživo iz studija u Bogovićevoj ulici predstavljaju se finalisti ovogodišnjeg ciklusa.

Tko će pobijediti znat će se 13. svibnja nakon odmjeravanja snaga u velikom pogonu Tvornice, uz izravan prijenos na drugom programu radija i televizije.

Martina Validžić danas je u Bogovićevoj predstavila grupu Bjuz

BJUZ (bilo jednom u Zagrebu) je nastao početkom 2007. godine, a idejni začetnici su Ivan Tikvicki i Josip Konfic koji su tijekom studija okupili glazbenike iz raznih dijelova Hrvatske. Glavni glazbeni pravac je fusion (rock, jazz, etno i sl. ). Prvi javni nastup imali su 1. travnja iste godine u klubu Purgeraj u Zagrebu, nakon toga slijedi snimanje promo cd-a s tri autorske pjesme (Balkan u srcu, Prošlog ljeta… i Na putu) te turneje po Zagrebu i okolici.

Od 2012. godine bend nastupa u trio postavi: Tonći Sviličić (gitara), Nikola Bregović (bas gitara) i Josip Konfic (bubnjevi). Osim autorskih stvari fusion karaktera (rock, pop, jazz, world music, bossa nova) bjuz na svom repertoaru ima i poznate makedonske narodne pjesme obrađene za rock trio (Vlatko Stefanovski te Leb i sol).