Fusion – vježbe za one s tegobama

Sjedite osam sati dnevno? Ne možete izaći iz auta? Trnu vam ruke i glava vas boli? Ili vam je jednostavno vrijeme da se pokrenete?

Tako se predstavlja mala ekipa centra Musculus u Zelini čiji smo bili gosti. Njihov je trening posvećen onima koji osjećaju bol. No i zdravima posvećuju mnogo pozornosti, jer bol nastaje  s vremenom i nebrigom za vlastito zdravlje. Iako zvuči strogo  riječ je o brižnoj skupini voditelja posvećenih svakom pojedincu. Jer briga o tijelu je, kažu, briga o životu.

Životi su nam se promijenili, objašnjava Kristian Nasteski, fizioterapeut. Nismo lovci, uživamo u blagodatima civilizacije i informatizacije i manje se krećemo. Zbog neaktivnog načina života, organizam često pati od bolova i brojnih tenzija koje nerijetko izazivaju upale, glavobolje, manjak energije ili druge ozljede.

I tako smo upoznali trening koji ima različite kombinacije vježbi tako da svi mogu raditi u grupi, a opet različitim intenzitetima. Važno je to zbog kohezije grupe i poticajnog okruženja koje se razvija zajedničkim vježbanjem. Pojedinačno se radi s onima koji imaju specifične probleme, a posebna se pozornost posvećuje trudnicama i vježbama poslije porođaja.

Zelinci su prepoznali važnost vježbanja,  a vi sve informacije nađite na www.musculus.hr