'Rendez-vous, festival Francuske u Hrvatskoj'

Festival Rendez-vou nudi niz događanja na svim područjima: glazba, vizualna umjetnost, kazalište, cirkus, ples, dizajn, književnost i kinematografija, ali također i događanja na području gospodarstva, mode, razmjene mišljenja o Europi i velikim globalnim pitanjima, sporta, gastronomije, turizma, znanstvenog i sveučilišnog istraživanja… i još mnogo toga što vrijedi otkriti. 150 događaja u 5 mjeseci trajanja, u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Starigrad-Paklenici, Šibeniku, Osijeku, Vukovaru, Dubrovniku, Motovunu, Karlovcu i Varaždinu.

Od glavnih događanja koja će se održati u okviru Festivala Francuske u Hrvatskoj Rendez-vous izdvajaju se: velika izložba Augustea Rodina u Umjetničkom paviljonu u Zagrebu i Galeriji Meštrović u Splitu, opera Pelléas et Mélisande Claudea Debussyja (umjetnička koprodukcija HNK-a u Zagrebu i pariškoga kazališta OpéraComique), Concert spirituel Hervéa Niqueta i nastupi drugih prestižnih baroknih ansambala na Festivalu barokne glazbe u Varaždinu, veliki bal 14. srpnja na glavnom zagrebačkom trgu, manifestacija Nuit Blanche, kao i međunarodni simpozij na temu klimatskih promjena.

O Festivalu su u Dobrom jutru govorili Nicolas Quesnoit, plesač, Alemka Lisinski, glavna hrvatska izbornica festivala i Nevena Tudor Perković, voditeljica Službe za međunarodne kulturne odnose, Ministarstva kulture.