'Svoju radost naći u radosti drugoga, to je tajna sreće'

'Svoju radost naći u radosti drugoga, to je tajna sreće' – moto je ovogodišnjih Dana smijeha Crvenih nosova, koji se održavaju od 3. do 5. svibnja. Jučer su poznati klaunovi doktori posjetili domove za starije i nemoćne u Osijeku, Rijeci i Zagrebu. Ekipa Dobrog jutra bila je s njima.

Glavna zadaća Crvenih nosova je zadaća izmamiti osmijehe. Osim u dječjim bolnicama, česti su gosti i u domovima za starije i nemoćne osobe. Mi želimo svima svojim duhom i znanjem i svime što imamo pružiti smijeh i zadovoljstvo i tu njihovu usamljenost, neku vrstu straha pretvoriti u životnu radost i nadu, ističe Nikola Dabacdr. Žulee.

Pristup djeci i starijima se uči jer ovisi o dobi djeteta. Nije isti pristupu djetetu od 3, 7 ili 18 godina, a na potpuno je različiti pristup starijima osobama.  Korisnici doma Medveščak uvijek se razvesele posjeti veselih klaunova doktora crvenih nosova, a neki s njima i zapjevaju. U pet godina klaunovi doktori obišli su više od 37 000 djece i starijih. Vedrim duhom, pjesmom i lijepom riječi uljepšali su im teške životne trenutke i pokazali kako nisu sami.

Dani smijeha Crvenih nosova nastavljaju se danas u splitskom Kliničkom bolničkom centru. Završni događaj održava se u utorak na zagrebačkom Cvjetnom trgu od 11 do 20. Prikupljat će donacije kako bi se broj posjeta bolnicama i domovima za starije i nemoćne povećao. Glavni program počinje u 17 sati nastupom klaun benda NiNekiBend i druženjem s klaunovima doktorima.