IV. srednjovjekovni sajam u Trogiru

Trogir se ponovo vratio u daleki srednji vijek. U organizaciji Grada Trogira i Turističke zajednice grada od 29. travnja do 2. svibnja održava se IV. Srednjovjekovni sajam u tome gradu.

Koncepcija sad već tradicionalnog sajma ima uporište u bogatoj srednjovjekovnoj povijesti grada Trogira, koji je bio i ostao vječna inspiracija mnogim generacijama. Ova sajamska manifestacija zamišljena je kao rekonstrukcija srednjovjekovne trgovine i obrtništva, jela i pića, glazbe i plesa, običaja i vjerovanja, lakrdijaštva i zabave, koja je u četiri dana oživjela na ulicama i trgovima Trogira.

Mnogobrojnim štandovima srednjovjekovnih zanata i autohtonih proizvoda, kostimiranim likovima, bogatom trpezom tradicionalnih jela i pića, uličnim zabavljačima, koncertima srednjovjekovne glazbe i plesa, radionicama umjetničkog stvaralaštva, viteškim igrama i povijesnim predstavama, posjetiteljima se nastoji približiti jedno razdoblje ljudske povijesti koje će u njima, a pogotovo onim najmlađima, zasigurno probuditi maštu i barem nakratko ih vratiti u daleku prošlost.