Izlet za pamćenje

Udovoljiti djeci i vidjeti pritom osmijehe na licu, uistinu nema cijene. Svjesni toga, u jednom međimurskom poljoprivredno obiteljskom gospodarstvu, svake godine organiziraju susret s nekom od organizacija ili institucija. Ovaj su puta pozvali djecu iz zagrebačkog Doma za djecu iz Nazorove.

Bio je to dan prepun avantura. Od vožnje autobusom, ručka u restoranu, pa sve do boravka u prirodi. I to ne bilo gdje, već u prostoru prilagođenom djecu, prepunom raznih igrala s brojnim mogućnostima. I sama livada već je bila izvor radosti, jer takve slobode trčanja u gradu nema.

Cjelodnevna igra na otvorenom mnogima će još dugo ostati u sjećanju, a svako od 30-ero djece u Zagreb se vraća s nekom uspomenom. Neki su od njih prvi put primjerice jahali na konju, drugi palili logorsku vatru ili sami ispekli užinu, pa čak i posadili drvo. Posadili smo jedno drvo, jednu lipu, koja će biti njihovo drvo i koje će oni pratiti svake godine koliko raste, radosno i ponosno govori gospođa Nada Juras s OPG-a.


Djeca iz doma u Nazorovoj, rado odlaze na izlete, a ovo im je bio prvi posjet Međimurju. Odgajateljice kažu da bi bilo lijepo da neki od njih ovdje ostanu za stalno bilo kod udomitelja ili još bolje, novih obitelji.