Wings for life: Tisuće trčale za one koji ne mogu

U 13 sati po hrvatskom vremenu na 35 lokacija na šest kontinenata startalo je drugo izdanje globalne utrke 'Wings for life'. Preko 100 000 prijavljenih, od toga oko 4000 u Zadru, što je Hrvatsku svrstalo na treće mjesto u svijetu po broju sudionika.

Pobjednici utrke u Zadru su Matija Grabrovečki koji je pretrčao 57 km te Nikolina Šustić s pretrčanih nešto više od 48 km. Atmosfera je bila sjajna, vrlo emotivna, s puno pozitivne energije.

Stopostotna vrijednost iznosa startnine namijenjena je zakladi 'Wings for Life' pa je glavni cilj utrke skrenuti pažnju na ozljede leđne moždine i prikupiti sredstva za istraživanja koja se provode s ciljem pronalaska lijeka. 

Hrvatski dio utrke Wings for Life World Run Adriatika krenuo je iz Zadra, s Foruma. Staza se nastavila kroz Kopnena vrata sagrađena 1543. prema Jadranskoj magistrali do Primoštena, točnije do točke do koje zadnji trkač ostane trčati.

Ambasador utrke Mario Valentić rekao je kako mu je cilj dobro se zabaviti, istrčati što više i na kaju se okupati u moru. Došao sam sudjelovati, istrčati što više, znamo cilj utrke i to je jedini motiv, rekao je Valentić. U utrci je također sudjelovao i zadarski gradonačelnik Božidar Kalmeta.

Velika svjetska utrka održava se istovremenim startom na svim lokacijama u cijelome svijetu, bez obzira na to je li dan ili noć, proljeće ili jesen. Na ovoj utrci nema ciljne linije niti udaljenosti koju treba pretrčati. Posljednji natjecatelj i natjecateljica koje vozilo pretekne bit će proglašeni pobjednicima svjetske utrke 'Wings for Life World Run'.


Video: Dino Stanin/PIXSELL