Repassage - prvi finalisti HR Demo kluba

Svrha HR demo kluba je otkriti mlade darovite glazbenike i dati im prigodu za afirmaciju u izravnim živim koncertnim nastupima na Drugome programu Hrvatskog radija i u koncertnim prostorima u Zagrebu. Emisija Dobro jutro, Hrvatska i web HRT-a će vam, počevši od danas, predstaviti finaliste.

Ima ih 8 - dva iz Splita, jedan iz Rijekle i ostalih 5 je iz Zagreba. Tko će pobijediti znat ćemo 13. svibnja nakon odmjeravanja snaga u velikom pogonu Tvornice uz, naravno, izravan prijenos na drugom programu HRT-a.

Kolega Branko Dobrota u Trogiru se družio s prvim finalistima - splitskim bendom Repassage.

Repassage aktivno djeluje na glazbenoj sceni od 2012. godine u postavi: Kajo Milišić (gitara), Duje Divić (saksofon), Marko Pažanin (gitara), Jelena Galić (vokal/kontrabas) i Martina Matković (udaraljke).

Grupa slijedi stilski pravac tzv. gipsy swinga, slavnih hitova Djanga Reindharta i Stefana Grapellija, stila koji je obilježio tridesete i četrdesete godine prošlog stoljeća u europskoj popularnoj glazbi i ujedno započeo razvoj jazz kulture u Europi, kao svojevrsni odgovor na tadašnju američku swing glazbu obilježenu antologijskim izvedbama Dukea Ellingtona, Louisa Armstronga, Bennya Goodmana i ostalih slavnih glazbenih virtuoza i skladatelja. Nastoji obilježiti širok spektar glazbenog izričaja, od brzih swing ritmova i romskih tradicijskih pjesama odsviranih u jazz maniri do ugođajnih i melankoličnih balada toga vremena, s tendencijom ka izdavanju autorskog materijala.