Let ispod Krčkog mosta

Pogonjen s tristopedeset konjskih snaga i samo pola tone težak. Takav je avion kojim upravlja pilotski as Branimir Ambreković jedini koji u Hrvatskoj ima dozvolu za akrobatske letove. S tisućama sati leta na nebrojenim aero mitinzima - letač je svjetske klase.

Fizički je naporno. Treba nam sat vremena da mehaničar pripremi avion, potrošit ćemo gomilu gorivo koje je skupo, jednostavno je financijski nedostupno prosječnom građaninu, kaže Ambreković.

Zato je osmišljena zamjena. Iako, nitko ne može opisati što se događa kada gledate zemlju naglavačke, Branimir je izradio nešto jedinstveno u svijetu - simulator akrobatskog leta.

Akrobatski letovi smatraju se vrhuncem pilotskih vještina. No, put koji prođe pilot možete iskusiti i sami, i to bez rizika.

Sigurni vam se ništa neće dogoditi - na stolici ste na zemlji, ali možete dobiti jako dobar osjećaj kako je kad i letimo, kaže Ambreković.

Za desetak dana u Zadru bit će postavljen prvi simulator akrobatskog leta na svijetu - i možete učiniti apsolutno sve što radi i pilot. Jedina razlika je u tome što - niste se pomakli ni milimetar sa zemlje.

Kako izgleda akrobatski let, provjerite u videoprilogu.