Kako plesom pokrenuti tijelo i umiriti um

Najbrži način da umiriš um je da pokreneš tijelo, govorila je Gabrielle Roth koja je u trenutku kada je zbog ozljede morala prestati plesati balet smislila način kako se pokrenuti. Tako je nastao ples pet ritmova koji vam danas predstavljamo. Uz napomenu da glazbu možete izabrati sami bitno je samo slijediti svaki od pet ritmova, a plesati može svatko samo se treba prepustiti ritmičkom valu.

Za plesnu glazbu pobrinuo se Thierry Francois. Izmijenio je  pet ritmova i naučio sudionike radionice kako se gibati u plesu nazvanom upravo tako - pet ritmova.

Kako biste otpustili sve što vas sputava, sve zbog čega se osjećate loše, ples pet ritmova može biti od pomoći. Za početak se opustite. Najbolje je leći na pod i poslušati prvi ritam. Prepustite se i pokrenite, sjednite, ustanite. Pokrenite i noge i krećite se cijelim tijelom dok uranjate u slijedeći ritam Doživite svijet oko sebe, otvorite oči i dišite. Osjetite pokrete kukova, prsa, skupite i raširite ruke. Umirujući se, dolazimo do petog i posljednjeg ritma. Dok umirujete pokrete, osjetite disanje i unutarnje kretanje. Otvorite oči i završite ples pet ritmova.

Kakve god emocije nosili sa sobom prepuštanjem plesu pet ritmova sve se može promijeniti. Zaplešite za zdrav duh i tijelo će vam biti zahvalno.