Biti izvrstan se uvijek isplati

Večeras u 19,30 u Francuskom paviljonu Studentskog centra u Zagrebu održat će se Svečana dodjela stipendija Sveučilišta u Zagrebu u akademskoj godini 2014/15.

Odluku o dodjeli stipendija donio je Senat Sveučilišta u Zagrebu na sjednici održanoj 14. travnja 2015. na prijedlog Povjerenstva za dodjelu stipendija i Rektorskoga kolegija u širem sastavu.

Na temelju odluke Senata, Sveučilište u Zagrebu ove akademske godine dodjeljuje ukupno 589 stipendija. Riječ je o stipendijama koje se dodjeljuju iz dvaju izvora financiranja: stipendijama iz Fonda Sveučilišta u Zagrebu za stipendiranje darovitih studenata i stipendijama iz javnih proračunskih sredstava.

Stipendije Sveučilišta u Zagrebu dodijelit će se u ukupno četirima kategorijama: 480 stipendija za izvrsnost, 50 stipendija za studente koji studiraju nastavničke studijske programe u području matematike, prirodnih znanosti i informatike (STEM), 53 stipendije za studente podzastupljenih skupina (od čega 25 stipendija za studente s invaliditetom i poteškoćama u učenju, 19 stipendija za studente bez odgovarajuće roditeljske skrbi i 9 stipendija za studente samohrane roditelje) te 6 stipendija za uspješne studente sportaše.

O tome koji su bili kriteriji dodjele i što ta stipendija znači studentima govorilo se u emisiji Dobro jutro, Hrvatska s  prof. dr. sc. Ivanom Čuković-Bagić, prorektoricom Sveučilišta u Zagrebu i stipendisticama Majom Blagojević, studenticom Kineziološkog fakulteta i Jelenom Budimir, studenticom Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta.