Kako uspjeti u Japanu?

Ovo je bajka o Branimiru Bijeliću. Zapravo, ovo je njegov stvarni život koji samo izgleda kao bajka. Raspjevani krokodili, telefoni prepuni kućica i šarenih balona, skijaši u konzervi s kaktusima. Misao vodilja: Život je lijep.

Može li se zaista živjeti u ružičastom balonu? Slikaru Branimiru to uspijeva punih 40 godina. Njegova pozitivna energija i zaigranost bili su inspiracija za umjetničko ime koje su mu prijatelji nadjenuli – Branko San.

Njegove neobične  slike stekle su veliku popularnost u Japanu. U posljednjih 14 godina ondje je održao nekoliko izložbi i bio gost najvećih televizijskih kuća. Čak su i njegovu zagrebačku adresu uvrstili u turistički vodič kao atrakciju koja se mora posjetiti  u Hrvatskoj. Branko je slikati po staklu počeo još kao dijete i od tada sve gleda iz malo drugačijeg kuta većina ljudi.

Motive za slikanje pronalazi svugdje oko sebe, a u zadnje vrijeme proganjaju ga avioni. Za Japan kaže da je zemlja izlazećeg sunca, potresa i izuzetno ljubaznih ljudi. Unatoč dobrobitima života u Japanu, tvrdi da je život ljepši u Hrvatskoj, i dodaje: Izuzmemo li neke negativne stvari i usmjerimo se više na pozitivne, shvatit ćemo da se sreća nalazi i u našoj lijepoj domovini.