Kružni trening

Mihaela Premuša i njegovu ekipu upoznala sam prije tri godine kada su nam došli u goste u studio. Precizni, uvježbani, nasmijani i jako mladi! Ta mi je slika ostala u sjećanju i zato sam laka srca krenula u Mursko Središće napraviti reportažu o njihovom načinu vježbanja. Znala sam da će nas dočekati s nekim zanimljivim treningom.

U međuvremenu se Mihael oženio Nikolinom, koja je također instruktorica. Dobili su malu Vitu koja je veselo trčkarala oko nas i katkada pokazivala da i ona zna različite vježbe.

Bio je to vedar i topao dan pa smo uz Muru snimili različite verzije vježbi koje se inače rade u dvorani kao kružni trening. To znači da dobijete svoju zadaću s određenim rekvizitom (loptom, štapom, utegom, steperom), ponavljate ih određeno vrijeme i onda idete na drugu stanicu i radite s drugim rekvizitom.
Zanimljiv je to način vježbanja jer vam nije dosadno, a svaki rekvizit zahtijeva drugačiji način rada pa je trening za cijelo tijelo.

Svi su treninzi promišljeni. Mihael je igrao profesionalno nogomet, no poslije nekoliko ozljeda koljena usmjerio se na fitness za rekreaciju. Iz svojeg je iskustva naučio da se vježbanju prilazi s mnogo pozornosti i stručnih savjeta pa je njegov uspjeh, zapravo, pohvala svih rekreativaca koji dolaze k njemu i iz Slovenije. No presudan je vedar duh koji vlada u ovoj dvorani. Jer, kaže nam Mihael, vježbanje mora biti  zadovoljstvo pa će onda i rezultati biti izvrsni.

Za nas su snimili vježbe na steperu različitih visina. Ako nemate takvo što u kući, lako se radi i na stepenicama, no najbolje je raditi u dvorani u društvu i uz stručnu pomoć. Vrlo je poticajno i korisno za kondiciju. Na njihovim stranicama www.vitafit.com.hr pogledajte sve informacije o različitim rekreacijama.