Tko su životinjski rekorderi?

Zagrebački zoološki vrt uvijek je prepun događaja. Prošlog vikenda posjetitelji su imali priliku sudjelovati u mnogobrojnim radionicama na temu životinjskih rekorda.

Koja je životinja najpametnija? Koja najbrža, a koja najsnažnija - saznali su posjetitelji zagrebačkog zoološkog vrta prošlog vikenda na brojnim radionicama. Mnoge životinje su zanimljive zbog puno toga, ali ono što budi najviše zanimanja upravo su rekordi koje životinje drže, a ima ih jako puno u životinjskom svijetu. Primjerice, žirafa je najviša. Najveći je slon. Oris ima najdulji rog, noj je najveća ptica, a patuljasti marmoset je najmanji majmun na svijetu. U najpametnije se ubrajaju čimpanze, dupini i hobotnice.

Posjetitelji su se mogli izmjeriti ili izvagati kako bi doznali kojoj su životinji slični po visini ili težini, ali i tako je pametniji, zapravo tko je uspješniji u rješavanja zadataka. Mogli su i saznati koliko su hrabri gurajući ruku u kutijice nepoznatog sadržaja, držeći žive ličinke, žohare ili čak zmiju u ruci. Približavanje životinja čovjeku glavni cilj ovih kreativnih i korisnih radionica.