Prošetajte Požegom 'stazama boema i umjetnika'

Kako bi mnoge goste i posjetitelje koji dolaze u grad na Orljavi upoznala s bogatom povijesnom i kulturnom baštinom, Turistička zajednica grada Požege u suradnji s Udrugom turističkih vodiča osmislila je novi turistički proizvod. Riječ je o 'Stazi boema i umjetnika'koja će ih šetnjom kroz grad upoznati s mnogim zanimljivostima.
Uz bogatu ponudu domaćih slavonskih specijaliteta i vrhunskih vina, od sada će gosti imati i stručnu pomoć pri upoznavanju grada. U slavonskoj Ateni, kako su Požegu tijekom povijesti često nazivali umjetnici, svoj su trag ostavili mnogi slikari, književnici i umjetnici. Požegom su tako prošetali Vladimir Becić, svjetska primadona Milka Trnina, prva europska misica Štefanija Vidačić. Svraćao je Preradović, Šenoa, a Matoš i Krleža služili su vojsku ovdje. Požega je barokni grad, dakle kao što kaže Matoš; veselih ljudi, veselih popova, grad vina, grad glazbe, povijesnih postrojbi, tradicije, običaja, ističe Vladimir Štibrić, turistički vodič.

S novom turističkom ponudom, vjeruju u Turističkoj zajednici, mnogi će Požegu doživjeti na posve nov način. Svakako će uvijek doći zbog naših vrhunskih vina, naše vrhunske gastronomije, ali će sada imati dobar razlog angažirati kostimiranog turističkog vodiča koji će ih provesti kroz grad, objašnjava Silvija Podoljak, direktorica TZ grada Požege

Šetnja 'Stazom boema i umjetnika' uz kostimirane pratitelje iz različitih povijesnih  razdoblja bit će dio stalne turističke ponude grada Požege.