Na snimanju nove krimi-serije 'Patrola na cesti'

HRT u suradnji s producentskom kućom Kinorama priprema pravu  televizijsku poslasticu – 'Patrolu na cesti'. Mini krimi-seriju prema književnom predlošku pripovijetke splitskog novinara i književnika Jurice Pavičića. Još se ne zna datum emitiranja, ali naša splitska ekipa posjetila je filmski set u jednom malom selu kod Vrgorca.

Odnos dva brata, priča o švercu u pograničnom kraju i jedna obitelj u krizi. Okosnica je to 'Patrole na cesti' – nove kriminalističke mini serije. Prema riječima scenarista i režisera Zvonimira Jurića, 80-ak članova ekipa snima već dva mjeseca. Naša ekipa zatekla ih je u Otorićima, a kada završe tamo ekipa se seli u Zagreb. Otorići su savršeni za snimanje dijela vanjskih scena odlučio je autorski tim. Glavni krivac za odabir ove lokacije je Jurica Pavičić, autor teksta i scenarist. Sugerirao sam im Vrgorac, jer nam je trebalo područje blizu granice zbog same priče, šverca, a činilo mi se da je to jedan prekrasan, fotogeničan kraj koji je izuzetno vizualno zanimljiv. Vrgorac je scenografija, ni Vrgorac ni druga sela ne imenujemo. Ne želimo da se grad povezuje sa švercom.

Osjetljivu i dramaturški zahtjevnu temu na male ekrane prenijet će iskusna glumačka ekipa. Nataša Janjić u seriji igra Maru, suprugu Frane, obiteljskog čovjeka koji radi greške,  kojeg glumi Slavko SobinKrešimir Mikić glumi drugu glavnu mušku ulogu. Mlada Anđela Šmit je Franina i Marina kćer. U rodnom Šibeniku godinama glumi, a pred kamerama je prvi put. U seriji je i djed, povratnik iz Njemačke kojeg igra Mate Gulin.

'Patrola na cesti' zahtjevan je projekt. Snima se na desetak lokacija. Radi se noću. Angažira desetke statista, privlači mještane. Svaka pojedinost na snimanju važna je. I režiseru i svima u ekipi. Scene se ponavljaju i kada oku laika savršene izgledaju. U Vrgoračkom kraju radilo se punom parom. I nastavit će se tako. Glumci, režiser, scenaristi i cijela iskusna filmska ekipa daju sve od sebe kako bi stvorili pitak i napet televizijski proizvod. Djelo u kojem će gledatelji Hrvatske televizije uskoro i uživati.