3. Međunarodni Zagrebački harfistički festival

Treći međunarodni Zagrebački harfistički festival - Zagreb Harp Festival, u organizaciji Umjetničke organizacije Hathor, otvario se u nedjelju navečer svečanim koncertom u koncertnoj dvorani Muzeja Mimara.

Zagreb Harp Festival 2015. održava se od 26. do 30. travnja, a organizatori ističu kako je nakana prezentacija, promidžba i popularizacija harfe te usavršavanje mladih glazbenika u Hrvatskoj i inozemstvu te njihovi nastupi na koncertnim pozornicama. Tijekom pet dana festivala koncerti najboljih svjetskih harfista održat će se i u koncertnim dvoranama Hrvatskog glazbenog zavoda, Muzičke Akademije, Bazilike Srca Isusova-Palmotićeva, Nacionalne i sveučilišnoj knjižnici, Kina Tuškanac.

Uz vrhunske večernje koncerte u sklopu festivala održano je i međunarodno harfističko natjecanje, a pobjednica u kategoriji do 15 godina Ana Makarova iz Moskve zasvirala je uživo u Dobrom jutru ispred Muzičke akademije u Zagrebu, a što još možemo vidjeti tijekom Festivala rekla je harfistica Tajana Pejić, organizatorica.

Detaljni program potražite na www.zagrebharpfestival.com.