Festival samoniklog bilja

Pod motom 'Treba znati bilje brati' 6. Festival samoniklog bilja u Kršanu okupio je 60-ak izlagača koji se bave proizvodnjom i prodajom biljnih pripravaka te mnogobrojne ljubitelje prirode i samoniklog bilja iz cijele regije. Održano je i više radionica, predavanja i okruglih stolova na tu temu.

Razno bilje, biljni pripravci i kozmetika nudili su se na svakom koraku. U brizi za zdravlje i zdrav život svatko je pronašao nešto za sebe. Festival je imao i svoj gastro kutak. Posjetitelji su mogli kušati i razne delicije od samoniklog bilja.

Festival u Kršanu u proteklih je 6 godina posjetilo više od 18 tisuća posjetitelja iz Hrvatske, Slovenije i Italije pa je on dao i svoj doprinos u razvoju turizma ovog dijela Istre. Mnogi dolaze i zbog pokazne radionice branja bilja na otvorenom, poznatog istarskog travara Franka Zgrablića iz Svetog Petra u Šumi. Sa svojom znatiželjnom  grupom krenuo je Franko livadom podno obronaka Učke u potragu za 4 čuvara zdravlja - kopriva, trputac, maslačak i stolisnik. Svatko je ubrane biljke pažljivo spremio u mali herbariji uz posebne bilješke.