Najčitatelji Bjelovarsko-bilogorske županije

Prema istraživanjima u sklopu Programa za međunarodnu procjenu učenika, hrvatski su 15-godišnjaci ispodprosječni - na vrednovanju 2012. bili su na 35. mjestu od 65 zemalja članica Organizacije za ekonomsku suradnju i razvoj.

A bez čitanja nema napretka i razvoja. Zbog toga Županijska matična služba narodnih knjižnica u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji već 11 godina okuplja i nagrađuje svoje najčitatelje.

Strastveni čitatelji uvijek nađu vremena za knjigu, unatoč radnim i obiteljskim obvezama. Važno je i da knjigu zavole u ranom djetinjstvu. Stručnjaci kažu - važno je da se čita, bila to beletristika ili stručna literatura. Bez razvijene tehnike čitanja, teže je učenje i logično zaključivanje.

Nažalost, Hrvati su po čitanju ispod svjetskog prosjeka. Oko 8% stanovnika Bjelovarsko-bilogorske županije članovi su narodnih knjižnica. Organizator susreta najčitatelja Bjelovarsko-bilogorske županije uvijek se potrudi da druženje bude zanimljivo, korisno i zabavno. A najčitatelji i ove su godine dobili najdraži dar - knjigu.