Teatar Naranča

Pulski Teatar Naranča jedino je nezavisno, profesionalno kazalište za djecu i mlade u Istri. Privlači najmlađe mnogobrojnim izvrsnim predstavama koje često nastaju u gotovo nemogućim uvjetima.

Teatar Naranča ime je dobio po dvorani narančastih stolica. Ta je dvorana, zbog nedostatka novca, identična onoj iz ranih 80-ih 20. stoljeća. Još se i dobro drži, reći će netko. Skupina entuzijasta, zaljubljenika u kazalište osnovala je kazalište za najmlađe i nisu požalili. Grad Pula, Županija pa i Ministarstvo kulture nakon godinu dana rada Teatra prepoznali su njihov rad i dodijelili im novčane potpore. Teatar Naranča tražen je i na festivalima. Kazalište funkcionira zahvaljujući tome što stalno iznalaze načine uštede, kombiniraju profesionalne glumce i studente drame, primjerice.
 
Ali, na programu ne štede. Nakon Kleopatre koja će svoju premijeru imati za mjesec dana, Teatar seli u Motovun, jesensku sezonu otvaraju Alisom u Zemlji čuda, a godinu zatvaraju u prosincu Snjeguljicom i sedam patuljaka.