Dan i noć knjige 2015.

Čarolija stvaranja i radost čitanja knjiga u fokusu su manifestacije Noć knjige 2015., kojom će kulturne ustanove diljem Hrvatske u četvrtak 23. travnja s rekordnih više od tisuću programa obilježiti Svjetski dan knjige i autorskih prava.

I HRT3 je današnji dan posvetio knjizi


Najdulja noć kulture u Hrvatskoj započinje u podne u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici (NSK) u Zagrebu, objavom početka javne rasprave o prijedlogu Nacrta nacionalne strategije poticanja čitanja te predstavljanjem najnovijih rezultata istraživanja tržišta knjiga u RH.

Predstavit će se i izložba fotografija "Kadar za čitanje 2015.", koju čini izbor najboljih fotografskih radova iz natječaja koji su proveli Noć knjige i Fotoklub Zagreb, te uručiti nagrade pobjednicima natječaja.

Knjiga u fokusu više od 180 gradova diljem Hrvatske

Jutros su u emisji Dobro jutro, Hrvatska gostovali su Dobrila Zvonarek iz Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu i pisac Edo Popović.

Razgovarali su o Noći knjige 2015. koja će se danas, na Svjetski dan knjige i autorskih prava, obilježavati istovremeno u više od 400 knjižara, knjižnica, dječjih vrtića, škola i fakulteta - diljem Hrvatske. Leteća ekipa uključila se iz dječjeg vrtića Čigra koji na svim svojim lokacijama povodom Noći knjige 2015. organizira radionice, izložbe i pričaonice.