S beduinima po pustinji

Damir Vujnovac proveo je tjedan dana s beduinima u prekrasnoj pustinji Wadi Rum, planinario je po stijenama ove pustinje i popeo se na najviši vrh Jordana Amu Dammi.

Zamijenio je hotelski krevet onim otvorenim nebom pustinje, dijelio mjesto oko vatre za koju smo zajednički skupljali suhe grančice pustinjskih grmova, gutljaj slatkog beduinskog čaja ponekad i devinog mlijeka i noćenje u hotelu s milijun zvjezdica iznad glave, sa zadovoljnim smiješkom na usnama prije sklapanja očiju u zdrav i zaslužen san – sjećanja su koja ne blijede. Otkrio je drevnu Petru, lučki grad Aqabu, glavni grad Jordana – bučni Amman, a plutanje Mrtvim morem bio je šlag na jordanskoj torti. Svoje je dojmove podijelio sa svima u emisiji Dobro jutro, Hrvatska.


Dobro jutro poziva gledatelje da svojim iskustvima s putovanja doprinesu kreiranju jutarnjeg programa. Ako ste bili u prilici putovati, podijelite svoja iskustva s gledateljima emisije. Pošaljite svoje fotografije s putovanja, kratak opis i nekoliko informacija o sebi na dobro_jutro@hrt.hr i, ako to želite, možete biti dio jutarnje emisije HRT-a.