Dodijeljene nagrade Dana hrvatske knjige

Dan je hrvatske knjige. 22. travnja 1501. veliki Marko Marulić, potpisao je svoju Juditu zbog čega se svake godine u Splitu, na današnji dan održava znanstveni kolokvij i dodjela nagrada Društva hrvatskih književnika, nazvanih po Marulićevim djelima.

Nagradu Judita za najbolju knjigu ili studiju o hrvatskoj književnoj baštini dobila je Marijana Tomić za knjigu Hrvatskoglagoljski brevijari na razmeđu rukopisne i tiskane tradicije . U obrazloženju nagrade se navodi da se knjiga bavi razdobljem prijelaza s rukopisne na tiskanu knjigu.

Nagradu Davidias za najbolji prijevod djela iz hrvatske književne baštine na strane jezike ili najbolju knjigu odnosno studiju inozemnog kroatista o hrvatskoj književnoj baštini posmrtno je za prijevod knjige pjesama Antuna Gustava Matoša na francuski jezik pod naslovom Antun Gustav Matoš: La rose mystérieuse - Tajanstvena ruža, dobio Jugoslav Gospodnetić, prevoditelj koji je umro 2010. godine.

Goran Gatalica nagrađen je nagradom Slavić za najbolji autorski knjigom objavljeni prvijenac. Nagrađen je za knjigu pjesama Krucijalni test.