Luminize - 'all-girl rock bend'

Čini se kako Hrvatska napokon ima bend koji je spreman pokoriti svjetske top ljestvice. Luminize čine četiri energične djevojke iz Crikvenice, u potpunosti posvećene tome da svijetu dokažu kako je internacionalni uspjeh moguć za 'all-girl rock band'.

Luminize je prvi hrvatski ženski rock bend koji je krenuo u osvajanje svjetske glazbene scene. Posljednjih godinu dana cure iz Luminizea žive u Nizozemskoj gdje snimaju svoj prvi album na kojem surađuju i s glazbenicima iz Velike Britanije i Njemačke. Matilda, Marcela, Irena i Tea svoju su glazbenu priču započele prije nekoliko godina u rodnoj Crikvenici.

Matilda
i Marcela su sestre, Irena i Tea su susjede, a sve su se spojile u glazbenoj školi. Željele su napraviti nešto novo i zabljesnuti na glazbenoj sceni. U skladu s tim su i nazvale svoje band - Luminize (eng. luminizer - osvjetljivač). A da bi postilge i inozemni uspjeh odlučile su stvarati na engleskom jeziku. Zahvaljujući prijatelju koji živi u Nizozemskoj došle su do sadašnjeg producenta. Otišle smo jednom, dvaput u Nizozemsku, snimale u studiju, odradile neke snimke. Holger nam je ponudio ugovor, a onda smo se odlučile i na preseljenje, govori basistica Tea. Bilo je teško ostaviti obitelj i prijatelje i društvo, ali san je toliko velik i dugo u nama pa je i odluka pala, dodaje gitarisitca Matilda.

U Nizozemskoj cure žive zajedno. Sviraju svaki dan, dva do tri puta tjedno snimaju u studiju, a vikendima nastupaju. Na jesen planiraju izdati svoj prvi album i nastupati po cijeloj Europi, a san je osvojiti i američko tržište. Publika izvrsno reagira na njihovim nastupima. S obzirom na to da u Hrvatskoj, ali i općenito u svijetu, nema puno prepoznatljivih ženskih bendova Luminize se nadaju pronaći svoje mjesto pod suncem. Možda napokon i Hrvatska dobije svjetski poznat glazbeni sastav.