Od starih kuća nove vile

Duž cijele naše obale i u priobalju stare kamene kuće uljepšavaju prirodne ljepote. Neki još uvijek ne vide ljepotu u njima, dok oni koji malo drugačije gledaju učinili su od njih, uz sitne estetske zahvate, prave ljepotice! Takve su i kuće u Gornjoj Dragi, iznad Crikvenice.
Tko to more platit', ovaj pogled od milijun dolara. Samo da je njega, pa neka spavamo i u šatoru, puno je nas koji tako mislimo. No, da bi zadovoljili sve ukuse, bračni par Vesna i Dragan Stojčić prije devet je godina zasukao rukave i od noninog nasljedstva napravio turistički hit.
Naravno da je sve ovo bilo derutno, staro, zapušteno. Drače je bilo posvuda, a danas je na istom mjestu rajski vrt. Jedna gošća, koja se bavi travarstvom, u vrtu Stojčića našla je 20-ak različitih zdravih trava, ispričao je Dragan.
Puno je starog namještaja ostalo iza none, pa je svaki kutak cijelog posjeda posveta nekim starim vremenima. Miljeići, stare škrinje, komode, nezamjenjivi su detalji. Najmanja i najljepša kućica nekad je bila staja za kravice. Svatko tko dođe uživa u raju Stojčića i nije im važno što nisu prvi red do mora, jer uživaju u miru i tišini.
Tako i Vesna i Dragan izgledaju kao da su se tek zaljubili. Biti u ovakvom ambijentu svakoga dana, gledati plod svojih ruku, svog napornog rada, zajedništva, ojača svaku ljubav.