'Dani odjeće i kožne galanterije 2015.'

U kojem smjeru pušu modni vjetrovi najbolje pokazuju radovi mladih krojača i dizajnera. Tri dana 45 učenika srednjih škola iz cijele Hrvatske predstavljalo je svoje vještine i talente na državnom natjecanju Dani odjeće i kožne galanterije 2015. Domaćin susreta najuspješnijih budućih kreatora hrvatske mode bila je čakovečka Gospodarska škola.
Pronaći ideju, razraditi je kroz konstrukciju, odabir materijala, pokazati kreativnost i opisati je, bila je zadaća srednjoškolaca sudionika Državnog natjecanja u Čakovcu. Natjecalo se u disciplinama izrade odjevnih predmeta, disciplini odjevni tehničar, izrada modne kolekcije dizajna i modne kolekcije krojača i kožnih galanterista. Svi natjecatelji dijele ljubav prema svom budućem zanimanju. Nakon samozatajnoga stvaralačkog djela, izložene su skice i modeli, a vrhunac Dana bila je modna revija krojača i dizajnera.
Prava raskoš modnih vizija s temom Futuristički vintage. Srednjoškolci su svojim modelima pokazali kako spojiti prošlo i buduće, a njihove su nadahnute odjevne predmete nosile školske kolegice.
Što zapravo donose budućim modnim kreatorima i krojačima natjecanja poput ovog? Tu se pokažemo prvi puta. Tu se prvi put čuje za nas i prvi puta imamo priliku pokazati sebe i svoje radove, ističe Paulina Stipošek iz Škole za umjetnost, dizajn i odjeću iz Zaboka. A Ksenija Vrbanić modna dizajnerica, članica ocjenjivačkog suda dodaje da bez obzira što je hrvatska tekstilna industrija u situaciji kakvoj je, pred učenicima je svjetla budućnost. Moraju se posvetiti sebi, svom obrazovanju, uložiti puno truda, energije i raditi, raditi, raditi, raditi i iz toga se onda sigurno mora iščitati nešto dobro i pozitivno.