Međunarodni dan zaštite od buke

Danas, 20. travnja obilježava se Međunarodni dan zaštite od buke. Cilj je dana upozoriti na važnost svakodnevne zaštite od buke kako bi se očuvalo zdravlje ljudi.
Tim povodom prof. dr. sc. Robert Trotić, otorinolaringolog gostovao je u emisiji Dobro jutro, Hrvatska i govorio o buci i njenom utjecaju na zdravlje. Prof.dr.sc. Robert Trotić specijalist je otorinolaringolog, uži specijalist audiolog, kirurg glave i vrata i stalni sudski vještak za otorinolaringologiju. Autor je i koautor niza znanstvenih i stručnih radova. Sudjelovao je u radu brojnih domaćih i međunarodnih kongresa i znanstvenih skupova. Izvanredni je profesor na Stomatološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, sudionik dodiplomske nastave na Stomatološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu i voditelj kolegija na poslijediplomskom studiju iz otorinolaringologije na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.
Ekipa Dobrog jutra i uživo je uz pomoć Brune Cvetkovića, dipl. ing. voditelja laboratorija za izvanredna stanja Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar mjerila razinu buke na jednom od prometnijih mjesta u Zagrebu. O doprinosu automobila buci i kako riješiti problem zagušenosti prometa govorio je mr. sc. Nenad Zuber iz HAK-a, a o dozvoljenim raznima buke u sredinama u kojima ljudi borave i rade dipl. ing Marko Marić. Bruno Cvetković govorio je o tome što sve osim prometa u gradskim sredinama utiče na razinu buke i čemu služe karte buke.