Teine slastice i peciva: Schwarzwald u čaši

Schwarzwald u čaši

(za 7 čašica)

Čokoladna krema:
500 g vrhnja za šlag
50 g šećera
125 g čokolade (70% kakaa)
prstohvat soli
5 žumanjaka

Nadjev:
200 g višanja
20 g šećera
200 g vrhnja za šlag
2 žlice šećera u prahu


Čokoladna krema:
Zakuhajte vrhnje sa šećerom. Prelijte trećinu preko razlomljene čokolade u koju ste dodali malo soli, ostavite minutu dvije i zatim kružnim pokretima miješajte dok se ne otopi. Smjesa će postati gusta i sjajna. Dodajte ostatak vrhnja i dobro promiješajte. Na kraju u mješavinu dodajte žumanjke (nakon svakog žumanjka smjesu promiješajte da se sve spoji) i ulijte u čašice (pazite: napunite samo trećinu ili do pola čašice).

Pecite na 95° C, na vrućem zraku (ventilaciji), od 20 do 30 minuta. Znat ćete da je gotovo kad zatresete, a smjesa budu poput panna cotte. Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi i zatim je stavite u hladnjak.

Nadjev:
U zdjeli zagrijte višnje s 2 žlice šećera (šećer dodajte ili oduzmite po želji), dok višnje puste sok i malo omekšaju, a šećer se otopi.
Izmiješajte vrhnje za šlag. Kad počne dobivati formu, dodajte šećer u prahu.

Ohlađenu čašicu s čokoladnom kremom ukrasite netom pripremljenim vrhnjem i višnjama.