Oprezno na sunce

Zagrebačka županija već treću godinu za redom provodi program prevencije, besplatnih pregleda kože u ljekarnama za građane županije.

Građani mogu tijekom travnja, svibnja i lipnja besplatno otići na preglede dermatovenerologa, i to od 16 do 19 sati u Ljekarnama Zagrebačke županije. Besplatni se pregledi održavaju već treću godinu za redom a lani se zahvaljujući ovoj akciji pregledalo oko 580 ljudi.

Prema podacima Svjetske zdravstene organizacije u svijetu godišnje od nekog oblika raka kože oboli 2 do 3 milijuna ljudi. Poteškoće i zdrav.problemi vezani uzrokovani sunčevim zrakama natjerali su i Europsku komisiju da bolje regulira proizvode vezane za sigurno sunčanje.

Sunce je ovih dana lijepo počelo grijati a s toplim zrakama sve je više zdravstvenih tegoba. O tome kako ih spriječiti i kako se zaštiti u emisiji Dobro jutro, Hrvatska govorila je mr.sc. Ivona Vidić Štrac, voditeljica Odjela za predmete opće uporabe, HZJZ.

Za besplatni pregled madeža potrebno je najaviti se na telefonske je brojeve, a detalje o terminima možete pronaći na službenim stranicama Zagrebačke županije.