Bivši natjecatelji 'The Voicea' nastupili uživo kod Turkija

U ponedjeljak su u emisiji Music Pub Zlatka Turkalja na Drugom program Hrvatskoga radija nastupili bivši sudionici natjecanja The Voice – Najljepši glas Hrvatske - Egon Marić, Daniel Jurišević i Ana Cerovac.

Iako je natjecanje za njih završeno, to ne znači i završetak interesa za ove mlade pjevače jer njihova glazbena karijera tek počinje. To su dokazali i ovim nastupom uživo na Hrvatskom radiju, a Turkiju su otkrili da su već dobili ponude za razna snimanja, koncerte i gostovanja.

Ana i Daniel, uz pratnju gitarista Mate Čeke, zajedno su izveli Dok je tebe Parnog valjka. Potom je Daniel otpjevao Laura non c’è talijanskog pjevača Neka, a Ana You oughta know Alanis Morissette. Iako su Danielu predviđali dulji ostanak u natjecanju The Voice, odlukom mentora Ivana Dečaka show je za njega završio već u prvoj emisiji uživo.

Polufinale showa 'The Voice'

Pjevao sam bolestan. Dečak je bio fer. Taj dan je bilo kako je bilo i slažem se s njegovom odlukom, rekao je Daniel. Premda se u natjecanju predstavio kao rock i metal pjevač, na Turkijevu zamolbu, slušateljima Drugog programa pokazao je da sjajno zvuči i kao klapski tenor otpjevavši a capella refren pjesme Vilo moja.

Ana je otkrila da bi voljela ostvariti suradnju s Letom 3 i s Parnim valjkom, ali neće odustati od benda DNA, zajedničkog projekta koji je i prije natjecanja imala sa zaručnikom Danielom, za koji traže novog bubnjara.

Ana je i dalje u dobrim odnosima s Egonom Marićem, premda je bio uspješniji u dvoboju, a on je priznao da se nerado sjeća tog nastupa. Bilo je sve skupa teško, ti dueli. To je bio najgori dio natjecanja, rekao je. Egon je u Music Pubu uživo izveo Lonely boy benda The Black Keys, Wake me up od Aviciija te posebnu verziju velikog hip hop hita Gangsta’s paradise.

Turkiju je otkrio zbog čega je počeo provoditi večeri svirajući na željezničkom kolodvoru u rodnom gradu, Slavonskom Brodu. Nisam baš bio siguran u svoj glas, pa nisam doma htio pjevati da ne uznemiravam ukućane. Tada je bila zima, a na kolodvoru je uvijek bilo toplo i akustika je fantastična. Ako budem snimao neki album, morat ćemo okupirati kolodvor, našalio se Egon.

Još uvijek nije odlučio na koji način se želi baviti glazbom. Ovo sada je velika iznimka jer ste me pozvali, ali ne znam što želim dalje. Želim pjevati u svakom slučaju. Hoće li to biti samo za mene i za publiku na kolodvoru – nisam još siguran, bio je iskren Egon. Turki se referirao na preporuku mentora Jacquesa Houdeka da bi Egon trebao graditi karijeru u Londonu. Meni je samo čudno, ako si za London, zašto nisi za Hrvatsku i zašto nisi u polufinalu, zaključio je Turki.

U idućem izdanju Music Puba Zlatka Turkalja, u ponedjeljak od 14 sati na HR2, moći ćete poslušati glazbene želje svih polufinalista showa The Voice – Najljepši glas Hrvatske.